– Vi har allerede startet prosjekteringen av vår nye lab i Rørvik. I løpet av kort tid kommer vi til å lyse ut to nye stillinger som skal bemanne avdelingen, sier daglig leder Nils Arne Grønlie i en pressemelding.

Fra før er det kjent at Synlab, Europas største laboratoriekonsern, etablerer konsernets analyselaboratorium for fiskeri- og havbruksnæringen i samme bygg. Også Norsk Oljelaboratorium flytter inn i bygget som vil romme et 30-talls bedrifter fra marin og maritim sektor når det åpner.

– Samlingen av disse analyseselskapene representerer en markant styrking av strategisk viktig kompetanse for Namdalskysten, sier styreleder Paul Ingvar Dekkerhus i Innovarena som er svært glad for å kunne presentere en egen laboratorieklynge.

I mai 2018 åpnet Pharmaq Analytiq et nytt laboratorium i Bergen. Etableringen i Trøndelag blir selskapets første analyselab utenfor vestlandshovedstaden. Pharmaq har fra før av sterk tilhørighet i Namdalen, med sin vaksinefabrikk i Overhalla. Grønlie ser ikke bort fra at det kan komme ytterligere tilvekster til analyseklusteret i Rørvik.

– Vi ser allerede på muligheter for delt bruk av utstyr og personell der oppe, slik at man slipper å ta samme investeringen flere ganger, sier Grønlie.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.