Det opplyses i en pressemelding fra Flatesetsund Engineering onsdag.

Det er avluserflåten «Enabler One» som nå selges til Russland. Den var opprinnelige bygget for utleie til Marine Harvest (nå Mowi) i 2014, med tre linjer avlusere fra Flatsetsund Engineering (FLS). Senere ble det installert en fjerde linje.

Russian Aquaculture kjøpte flåten i mai, og har siden fornyet de fire avluserne til nyeste versjon av FLS Avluser. Dette ble gjort ved Båt- og oppdrettservice på Averøy utenfor Kristiansund.

– Vi har hatt dialog med ulike leverandører av avlusningssystemer i et par år. Vi har vurdert dette grundig, ut ifra både kundekrav og fiskehelse. Vi valgte tidlig bort termisk avlusning, og da falt valget rimelig naturlig på Flatsetsund Engineering og deres FLS Avluser. Deretter så vi på hva som var til salgs av avlusningsfartøy og endte slik på kjøpet av Enabler One, sier styremedlem i Russian Aquaculture, Arne Geirulv i meldingen.

Serviceselskapet FSV Group opplyser at for dem er salg av utstyr, «ikke minst til utlandet», en ny erfaring.

– Dette har vært et spennende prosjekt for oss, med godt samarbeid med Russian Aquaculture, Flatsetsund Engineering og Båt- og Oppdrettservice. Det er bra at Norge kan levere teknologi, og ikke bare råvarer, sier teknisk sjef i FSV Group, Endre Brekstad i meldingen.

Russian Aquaculture er et børsnotert selskap. De har drift på syv lokaliteter i Murmansk-området, og står ifølge meldingen for over 80 prosent av produksjonen i russisk sjøbasert lakseoppdrett. Selskapet har to heleide settefiskanlegg i Norge.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.