- Salmar ser at ved flere rømningshendelser at det er skade i not-konstruksjonen. Vi har på bakgrunn av dette sammen med vår not leverandør jobbet over de siste 2 år med å teste flere not-typer. Dette for å finne frem til en type som er bedre enn dagens valg når det kommer til rømning sikring. Vi mener nå å ha funnet frem til en not type som vil gi oss økt rømnings sikring, samtidig som vi mener denne vil bidra til å gi oss flere miljøgevinster. Salmar har derfor til tross for at våre nåværende nøter er sertifisert og underlagt strenge kontrollrutiner startet ett aggressivt investeringsprogram for å redusere antall hendelser knyttet til not. Det vil i 2021 bli kjøpt nye nøter for over 75 millioner kroner, opplyser Konserndirektør Oppdrett, Roger Bekken, i en melding torsdag.

Der understrekes det at selskapet gjennom sporing, overvåkning og fokus på forbedring skal bidra til at rømningstallene går ytterligere ned.

Salmar har sammen med bransjen, leverandørindustrien, Fiskeridirektoratet og Standard Norge revidert den tekniske standarden for flytende akvakulturanlegg. Revidert standard ligger nå ute til høring, og vil tre i kraft i løpet av 2021, og målet med denne er å bidra til at anleggene blir enda sikrere mot rømming, når den trer i kraft.