Med ansettelsen av Trond Valderhaug rigger Salmon Evolution seg for kommersialisering av sitt landbaserte produkt. skriver de i en pressemelding torsdag.

– Vårt produkt skal på markedet i løpet av de neste to årene. Frem til da skal vi dokumentere fordelen med vår landbaserte laks og vi har en sterk historie å formidle, uttaler administrerende direktør i selskapet, Håkon A. Berg.

– Trond har lang erfaring og et utstrakt nettverk i strategiske marked. Han er den riktige personen til å lede dette arbeidet. Vi er veldig fornøyde med at denne kompetansen er på plass, legger han til i meldingen.

Trond Valderhaug går dermed over fra konvensjonelt oppdrett til landbasert oppdrett.

– Jeg har god tro på at landbasert oppdrett vil være en del av fremtiden vår, og jeg er overbevist om at måten Salmon Evolution gjør det på – ved å benytte store mengder friskt sjøvann er den tryggeste måten å gjøre det på – både biologisk og i forhold til det produktet vi stolt skal servere til markedet, sier Valderhaug i pressemeldingen.

Salmon Evolution, med base i Indre Harøy i Hustadvika kommune, tar sikte på å produsere 36.000 tonn laks i året. Første byggetrinn ble igangsatt i andre kvartal 2020.