I forrige uke kom nyheten om at Sande Aqua har signert en designavtale med Billund Aquaculture som skal levere RAS-teknologien til selskapet. Dette skjer fem år etter at de to partene begynte samtalene om prosjektet.

Nå er en rekke ansettelser foretatt i selskapet. Første ansettelse var controller og administrasjonssjef Svein Skorpen.

Selskapets nye prosjektdirektør er også på plass, går det fram av en pressemelding fra Sande Aqua mandag kveld. Det er Trond Ove Høie, utdannet ingeniør innen elektro og automasjon og har lang erfaring i å lede store prosjekter, blant annet som teknisk prosjektleder for National Oilwell Varco.

Siste mann inn er finansdirektør Ingar Valvik, som nå kommer fra stillingen som banksjef i Sparebanken Sogn og Fjordane. Valvik er utdannet ved NHH har bred erfaring innen finans, blant annet som økonomi- og finansdirektør i Helse Førde og banksjef i Sparebanken Sogn og Fjordane hvor han har arbeidet tett med en ulike oppdrettsmiljøer over mange år.

Selskapet viser til at flere medarbeidere er på vei inn i selskapet de nærmeste månedene, særlig relatert til områder som biologi og fiskevelferd.

_______________________________________________________________________________________________

Lyst til å lese flere saker om havbruk og sjømat? Klikk HER for tidsbegrenset abo-tilbud på IntraFish.no: 300 kroner for 3 måneder.