Nordic Aquafarms inngår mandag en opsjonsavtale med Humboldt Bay Harbor District om å lease cirka 120 mål nær Eureka i California. Dette blir selskapets andre landbaserte oppdrettsanlegg i USA, og det første på Vestkysten.

Selskapets planer i California innebærer årsproduksjon av over 22.000 tonn sløyd laks.

– Nordic Aquafarms skal utvikle oppdrettsanlegg i nærheten av store markeder, og denne avtalen bekrefter vår strategi, sier administrerende direktør Bernt Olav Røttingnes i en pressemelding.

For et år siden offentliggjorde selskapet planene om det første landbaserte oppdrettsanlegget for laks i USA, den gangen i Maine på Østkysten. Der pågår arbeidet med å skaffe alle nødvendige tillatelser, med forventet byggestart i 2019, ifølge meldingen.

Selskapet vurderer oppdrett av sjøørret eller laks i det moderne RAS-anlegget. Endelig beslutning om hva som skal oppdrettes vil tas etter ytterligere markedsundersøkelser og diskusjoner med lokale myndigheter.

Nordic Aquafarms vurderer også å etablere en solcellepark på cirka 80 mål nær anlegget som skal dekke noe av energiforbruket.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.