(Korrigert sak kl 13:11 - selskapet heter Moen Marin, ikke Moen Marine som vi først skrev)

Det opplyses i en pressemelding fredag.

Moen Marin i Trøndelag selger arbeidsbåter til havbruksnæringen. De har ikke egne verft, men designer båter som bygges hovedsakelig i Kroatia. Selskapet har knapt 40 ansatte.

Allerede i september 2017 meldte eierne av Moen Marin at de var på jakt etter kjøpere eller strategiske samarbeidspartnere. Dette begrunnet de med at de ville satse mer internasjonalt, og at de også ville inn i markedet for små, standardiserte fiskebåter.

Hemmelig pris

Per Ivar Lund i Scaleaq sier til IntraFish at kjøpet allerede er gjennomført. Han ønsker ikke å opplyse pris.

– Scaleaq er allerede til stede i 11 land med egne kontorer. Med å bruke styrken i den brede distribusjonen vil kunder i alle markeder få en effektiv tilgang til produktene fra Moen Marin AS, sier han i pressemeldingen.

Lund presiserer at de kun kjøper Moen Marin AS, og at de andre selskapene i gruppen, som Moen Marin Services og Moen Ship Management ikke er en del av avtalen.

– Men vi viderefører tett og godt samarbeid med dem. Etter hvert skal disse selskapene få nye navn for å ikke skape forvirring om hva som er hva, sier han.

Ledelsen blir med videre

Moen Marin-sjef Terje Andreassen og resten av ledelsen blir med videre. Det gjør også selskapets ansatte.

Scaleaq, som eier Steinsvik, Aqualine og Aquaoptima, tilbyr allerede en rekke produkter og tjenester til oppdrettere, som blant annet fôrflåter.

«Vi er allerede ledende innen fôrflåter, og det er med stolthet at vi nå også kan tilby kvalitetsbåter til oppdrettere og den tilhørende serviceindustrien», skriver de i meldingen.

Scaleaq kontrolleres av Salmar-grunnlegger Gustav Witzøe via hans Kverva-system.

Nøkkeltall MOEN MARIN AS (tall i millioner kroner)
Inntekter 448,6 387,0 15,9 %
Driftsresultat 27,0 26,9 0,4 %
Resultat før skatt 26,4 28,4 -7,0%
Årsresultat 21,3 22,6 -5,8%
Driftsmargin 6,0 % 7,0 % -14,3%
Egenkapital 60,7 39,3 54,5 %
Totalbalanse 183,5 124,8 47,0 %
Langsiktig gjeld 0,0 0,0