Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet fredag 18. desember.

Merethe Holte starter tiltrer stillingen som direktør for strategi og vekst i Seafood People fra og med januar 2021, som utvider selskapets managing consulting divisjon.

Holte har jobbet i sjømatnæringen i de siste 7 årene, sist som forretningsutviklings- og innkjøpsdirektør i Insula. Der bidro hun til realisering av ambisiøse vekstmål gjennom utvikling og implementering av selskapets strategi.

Hun hadde også nøkkelroller innen oppkjøp, konseptutvikling og etablering av strategiske allianser innen dagligvare og storhusholdning.

Ser muligheter for utvikling i et år som har endret verden betraktelig

Holtes karriere inkluderer lederroller i den nordiske næringsmiddelkonsernet Agra (Mill AS) og det internasjonale konsultasjonsselskapet Kearney. Hun har også hatt en rekke styreverv i Salmar, Sjømat Norge, og Insulas datterselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Merethe Holte. Foto: Privat.

– Å tilføre Merethe som ressurs i vårt konsulentteam gjenspeiler vår ambisjon om å være den ledende leverandøren av verdiskapende tjenester til sjømatindustrien. Verden har endret seg betydelig i 2020, og vi ønske å bistå industrien med å videreutvikle sin verdikjede og tilpasse seg et stadig mer krevende landskap. Merethes erfaring innen strategi, prosjektledelse og forretningsutvikling vil gjøre henne til en verdifull ressurs for våre kunder, sier administrerende direktør i Seafood People Thomas Bakke i pressemeldingen.

– Til tross for krevende markedsforhold i 2020 har jeg stor tro på videre vekst i sjømatnæringen i 2021 og fremover. Seafood People representerer et sterkt faglig og dynamisk miljø, og har en tydelig misjon. Jeg brenner for sjømatnæringens betydning for verden og Norge fordi den gir oss miljøvennlige og sunne proteiner gjennom høyteknologiske og økonomiske bærekraftige arbeidsplasser. I Seafood People vil jeg kunne bruke min erfaring og lidenskap til å se nye muligheter og samarbeidsmodeller som skaper verdi for våre kunder, sier Holte i meldingen.

Seafood People er dedikert til sjømatindustrien og leverer tjenester innen ledelsesrekruttering, strategi, analyse, prosjektledelse, kommunikasjon og design. Firmaet har hovedkontor i Bergen, med rådgivere i Chile, Storbritannia, USA, Tyskland og Singapore.