Notbøteriet Inter Notservice holder til på Hestøya i Herøy og sammen med Selstad kan selskapene tilby service, et stort produktspekter og kortere leveringstid langs Helgelandskysten, kommer det frem av en pressemelding fredag.

Selstad er en familiebedrift med kjernevirksomhet innen havbruksutstyr og fiskeredskaper.

Det fremgår i pressemeldingen at Inter Notservice har et nybygg med grunnflate på 2400 kvadratmeter, et tilhørende lagerbygg på 1700 kvadratmeter for lagring av rene poser og en nybygd kai for mottak av brukte oppdrettsposer.

– Anlegget er strømlinjeformet og spesialbygget for utførelse av service på oppdrettsposer, med eget renseanlegg som ikke fører til utslipp av forurenset prosessvann til det ytre miljø, uttaler daglig leder for Inter Notservice, Odd Gunnar Endresen.

Det er 20 ansatte ved servicestasjonen, og notbøteriet skal være en totalleverandør innen oppdrettsutstyr i samarbeid med Selstad.

– Her vil vi drive med produksjon av nye poser, reparasjoner, sertifiseringer, vasking av oppdrettsposer og impregnering. I tillegg vil vi levere utstyr som blant annet fuglenett, fortøyningsutstyr, orkastnot, luseskjørt og annet utstyr, uttaler Endresen.

Illustrasjonsbilde av nøter. Foto: Per Eide

Administrerende direktør i Selstad, Hans Petter Selstad, uttaler seg på følgende måte om det nyetablerte samarbeidet.

– Teamet bak Inter Notservice har vært i bransjen i mange år. De har bevist sin dyktighet gjennom god kundeservice, design og produksjon av gode produkter. Her har de investert i et moderne notservice- og produksjonsanlegg med god kapasitet og rasjonelle prosesser.