– Vi har hatt et privilegium med å jobbe på vegne av de mest dedikerte representantene for norsk sjømatnæring, og det er svært gledelig å se alle som ønsket og samles i anledning vårt 25 årsjubileum, sier Trond Davidsen, viseadministrerende direktør i Sjømat Norge i en pressemelding.

Geir Ove Ystmark talte naturligvis også under jubileet. Foto: Sjømat Norge

Tidligere styreledere mottok takk

Fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik var også til stede under arrangementet, sammen med redaktør i Norsk Fiskerinæringen Thorvald Tande jr. og NHO-sjef Ole Erik Almlid. De fortalte om samarbeidet deres med sjømatorganisasjonen.

Tidligere styreledere Lisbeth Berg Hansen og Ole Eirik Lerøy var også til stede for å motta hver sin karikaturtegning som takk for arbeidet de har gjort for Sjømat Norge.

Sjømat Norge serverte selvsagt fisk på 25-årsdagen deres. Foto: Sjømat Norge

– Vi har sett hvilken utvikling man har vært gjennom de siste 20 årene

Arrangementet ble avsluttet med en spørrerunde der unge representantene for næringen Ole Troland og Konstanse Karlsen fikk fortelle om forventningene deres for de neste 25 årene.

– Vi som er oppvokst i denne næringen har tett på kroppen sett hvilken utvikling man har vært gjennom de siste 20 årene. Sjømat Norge har vært et fyrtårn i det som har vært en formidabel reise for sjømatnæringen, sa Troland under arrangementet.

– Når man ser frem i de neste 25 årene ser man at der man hvilken utvikling man kan stå overfor. Sjømatnæringen har gode svar på klimaspørsmålet som er vår generasjons viktigste kamp, og Sjømat Norge vil fremover ha en viktig rolle å få formidlet hvilket klimabidrag vi faktisk kan komme til bordet med, legger han til.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.