På sensommeren skal FishGlobe overlevere den første av sine lukkede glober til en oppdrettskunde. Globen som leveres er beregnet for 250 tonn postsmolt, og styringssystemene for fôring, datainnsamling og fjernkontroll leveres av Steinsvik, opplyser selskapene i en pressemelding.

– Vi hadde noen grunnleggende kriterier som måtte oppfylles av fôrsystemleverandøren. FishGlobe er et flytende, lukket oppdrettsanlegg, og vi setter svært strenge krav til driftssikkerhet i løsningene vi velger. Dessuten må systemene være klargjort for fjerndrift, leverandørene må tilby løsninger for enkel integrasjon med andre systemer, og all data fra alle sensorer og prosesser må være enkelt tilgjengelig i realtid. Steinsvik har gode og etablerte løsninger for alt dette, sier Arne Berge, gründer og hovedeier i FishGlobe, i pressemeldingen. –

Selskapet har planene klare for bygging av neste generasjon globe, som blir dimensjonert for 2300 tonn matfisk. En slik globe vil kunne erstatte 2–3 åpne merder i dag.

– FishGlobe har kommet langt i utviklingen av sitt lukkede system, og vi er stolte over å kunne bidra med vår ekspertise, sier Pål Herstad, salgssjef for software i Steinsvik, i pressemeldingen.

Arne Berge og Pål Hestad er begge fornøyd med kontrakten som er inngått. Foto: Pressefoto

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.