Frøy Akvaservice har brukt Manta notspylere siden 2016. Til sammen har rederiene i Frøygruppen nå 12 Mantaer i bruk eller i bestilling. Rederiet har vært tett på under utviklingen av produktet, heter det i en pressemelding fra Stranda Prolog.

– Notvasking har utviklet seg til å bli en ren akkordjobb, hvor det kreves at nøtene blir rengjort på en rask og kostnadseffektiv måte. På disse punktene er det ingen notvaskere på markedet i dag som er bedre enn Manta, mener driftskoordinator Stig Ulvnes i Frøy Akvaservice.

Administrerende direktør Klaus Hoseth i Stranda Prolog er svært glad for kontrakten.

– Frøy er størst på dette feltet. Ingen har mer kompetanse. De har brukt Manta siden den ble lansert, og har kommet med verdifulle innspill under utviklingen, sier Hoseth i pressemeldingen.

Stranda Prolog melder også at etterspørselen fra andre selskaper er betydelig. I løpet av de siste månedene har Stranda Prolog solgt notvaskere både i Chile og Canada. Også flere norske aktører er interessert, skriver selskapet i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.