– Som en del av vår forpliktelse gjennom programmet «Little Helps Plan», der vi vil være ledende i å takle de viktigste bærekraftsutfordringene i vår forsyningskjede, har vi undersøkt hvordan mer algeolje kan integreres i kostholdet til fisk som vi selger, der vi starter med laks som er vår mest populære oppdrettsart, skriver Tesco i en pressemelding.

Får algefôret laks fra Norge

De skriver videre at de har samarbeidet med viktige lakseleverandører for å støtte dem i å oppskalere bruken av mer bærekraftige fôringredienser, for eksempel omega-3 rik algeolje.

– Det er oppmuntrende att en av våre viktigste leverandører i Norge allerede har begynt å levere noe laks som delvis ble fôret med omega-3 oljer fra algeolje, skriver Tesco.

Veramaris applauderer Tesco

Veramaris er et selskap som tilbyr algeolje til erstatning for fiskemel og fiskeolje i laksefôret. De har blant annet et samarbeid med Skretting og Lingalaks, og også Cargill bruker selskapets algeolje. I en pressemelding skriver Veramaris at Tesco hever laksestandarden i sine butikker gjennom å redusere bruken av villfisk i laksefôr, og erstatte dette med algeolje.

– Som verdens tredje største forhandler, med over 3400 butikker på verdensbasis, har Tescos beslutninger ofte bidratt til å påvirke både forbrukere og forhandlere. Innføringen av høyere laksestandard viser Tescos forpliktelse til å iverksette effektive bærekraftstiltak for å gjøre sunne og bærekraftige produkter tilgjengelige for alle, skriver de i en pressemelding.

– Tesco sender med dette et tydelig signal om at bærekraftsutfordringene må møtes nå. Algeoljen fra Veramaris, rik på omega-3-fettsyrene EPA og DHA, dyrkes i industriell skala ved selskapets nye nullavfalls-anlegg i Blair i Nebraska i USA. Anlegget gjør Veramaris rustet til å støtte havbruksnæringens økende investeringer innen bærekraft og ernæring, skriver de.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.