Alan Sutherland tar med seg 40 års erfaring fra oppdrett når han nå begynner hos den indiske not-produsenten Garware Technical Fibres med ansvar for Skottland, skriver Garware i en pressemelding.

Som tidligere administrerende direktør Mowi i Skottland har Sutherland inngående kjennskap til det Skotske markedet. Han startet med oppdrett av ørret allerede i 1982 og gikk over til laks i 1997. Han har siden hatt en rekke ledende stillinger i Skottland, Canada og USA. Sutherland har også flere styreverv og vært involvert i prosjekter med tilapia i Afrika og Barramundi i Iowa.

– Garwares sterke fokus på å utvikle nye produkter for næringen passer godt med min egen interesse for innovasjon. Dermed er dette en gyllen mulighet for meg til å fortsette mitt engasjement i og for den skotske oppdrettsnæringen, sier Sutherland i pressemeldingen.

Indiske Garware er verdens ledende produsent av nøter, luseskjørt og tau til oppdrettsnæringen. I tillegg produserer selskapet tau, garn, trål, ringnøter for fiskerinæringen, samt en rekke andre produkter.

I disse fotball EM-tider kan det nevnes at selskapet også er en av verdens største produsent av sportsnett til for eksempel fotballmål. Selskapets produkter leveres i dag til 76 ulike land og har en omsetning på cirka 1,2 milliarder norske kroner.

– Sammen med vår skotske partner W & J Knox Ltd. vil Alan bidra til å bringe nye, innovative løsninger til det skotske oppdrettsmarkedet. Alans lange erfaring, kombinert med vår kapasitet for utvikling og produksjon, vil styrke vår posisjon her ytterligere, sier Kanwal Malik som er Europa-ansvarlig for Garware i pressemeldingen.