Mandag ettermiddag melder AQS at den planlagte dåpen av «AQS Tor» er utsatt med én dag. Den grønne arbeidsbåten fikk mye medieomtale etter at den falt av det lasteskipet Eemslift Hendrika under havariet på Stadthavet i begynnelsen av april.

– Tøffingen Tor har gitt beskjed om at han trives veldig godt i ruskevær til kvardags, men når det er dåpsfest, synes han det skal være godvær, skriver AQS-sjef Ove Løfsnæs i en oppdatering.

Regnfull messe

Ifølge Storm.no og Yr.no er det meldt nedbør i Trondheim onsdag, da dåpen opprinnelig var planlagt. Ifølge førstnevnte vil det komme 8,9 millimeter nedbør gjennom døgnet, mens Yr melder om 8,8.

– Vi har valgt å føye oss og flytter derfor dåpen av AQS Tor til torsdag 26. august kl 16:00 på kai 26, Skansen, Aqua Nor, opplyser Løfsnæs.

Det blir for øvrig enda mer regn under Aqua Nors første dag. Da melder Storm om hele 50,2 millimeter regn, mens Yr melder om 23 millimeter. Torsdag, da den kjente arbeidsbåten skal døpes, er det meldt fint vær per mandag ettermiddag.

15-18 meter høye bølger

Da «AQS Tor» falt av «Eemslift Hendrika» var det 15-18 meter høye bølger, og i en liten periode var det høyst usikkert for selskapet hvorvidt båten hadde greid seg eller ikke. Til slutt ble den berget av slepebåten Sløvåg. Arbeidsbåten ble etter hvert slept til Florø for inspeksjon, før turen gikk videre til Moen Marins verft på Kolvereid.

– Så vidt meg bekjent er «AQS Tor» den eneste båten som har sjøsatt seg selv i 18 meter høye bølger og overlevd, har kaptein Svenn Magnus Steffensen tidligere uttalt til IntraFish.

Skadene båten fikk er siden reparert. Ifølge en tidligere pressemelding fra AQS er det selskapets dykker og matros Susanne Stensen som skal være «gudmor» for båten. Ifølge Løfsnæs' oppdatering blir det hun som skvetter champagne mot skutesida til «AQS Tor» torsdag.