Zoetis opplyser i en pressemelding onsdag at de har kjøpt Fish Vet Group av Benchmark Holdings, PLC, som et strategisk tilskudd til Pharmaq. Disse utvikler og markedsfører fiskehelseprodukter og vaksiner og tilbyr tjenester innen vaksinasjon og diagnostikk til oppdrettsnæringen.

Oppkjøpet av Fish Vet Group øker tilstedeværelsen i sentrale markeder, og utvider porteføljen innen analyser som tilbys av Pharmaq Analytiq, oppgir Zoetis som bakrgrunn for oppkjøpet.

Fish Vet Group har hovedkontor i Inverness, Skottland med tilhørende diagnostiske laboratorier der, samt i Norge, Irland og Chile, hvor selskapet også tilbyr veterinærtjenester og bakteriologi-, histologi- og PCR-tjenester.

- Vi er svært glade over å bli en del av teamet i Pharmaq Analytiq, det gjør at vi kan utvide vårt tilbud innen fiskehelse-, miljø- og diagnosetjenester, utaler Global Manager i Fish Vet Group, Jan Petter Berg, i pressemeldingen.

Zoetis er en gigant innen dyrehelse. I 2019 hadde selskapet rundt 10 600 ansatte og genererte en årlig inntekt på USD 6,3 milliarder.