En eksportør melder om storfisk, såkalt 6+ til flymarkedet som er blitt solgt til 71 kroner kiloen fra slakteriet, eller rundt 73 kroner kiloen levert ved Oslo lufthavn.

– For 3–6 kilos fisk er det priser på 68–70 kroner kiloen levert oppdretter, og prisen har steget gjennom dagen. Det er ikke så mye fisk tilgjengelig, og jeg tror den kan stige mer i ettermiddag, sier hun.

Fredag er som vanlig hektisk for kjøpere og selgere av laks. Mye av kommende ukes handel avtales i løpet av noen få, men hektiske timer fredag ettermiddag.

Denne fredagen er det særlig for fisk over 4 kilo det er lite av, og en prisoppgang på nær 5 kroner kiloen, melder 5–6 industrikilder til IntraFish.

Sliter med å få kjøper og selger til å møtes

En annen eksportør vil ikke kjøpe til de prisene han blir tilbudt å kjøpe på.

– Oppdretterne forlanger 66, 68, 69 og 70 kroner kiloen for de ulike vektklassene fra 3 kilo og oppover. Det er litt voldsomt, sier han.

Ifølge eksportøren «går det ikke i hop».

– Vi har ikke kjøpere til de prisene, og avventer derfor med å kjøpe noe som helst, sier han.

Ikke alle eksportører er helt sikre på hvor vi ender i dag.

– Jeg tipper nok vi skal over 70 kroner. Det er greit trøkk i markedet, og veldig lite restefisk, sier en.

Fridag på mandag

Pinsehelg med fri på mandag, og dermed en mindre slaktedag, er gjengangeren til forklaring på prisoppgangen.

– Det er snakk om priser helt opp på 73 kroner kiloen på 5+’en (fisk over 5 kilo, red.anm.). Nå er det fint å være oppdretter, sier en oppdretter i Nord-Norge.

En annen oppdretter melder om noe lavere priser.

– Vi solgte noe på 68 – 69 kroner kiloen i 13-tiden. For oss er det egentlig ganske stabilt fra forrige fredag, sier han.

Uansett om prisen er over eller under 70 kroner – den er i alle fall godt over produksjonskosten på rundt 40 kroner kiloen.