Oppdrett i Trøndelag
- Hva er oppdrettsnæringa om 10–20 år – teknologisk og kompetansemessig? Og hva skjer med lokalsamfunnet? Klarer Hitra og Frøya å beholde posisjonen som en av verdens sentrale oppdrettsregioner?
- Det er IntraFish sin samarbeidspartner, lokalavisa Hitra-Frøya, som har spurt sentrale navn i oppdrettsnæringa om framtiden for havbruket i Trøndelag.
– Hvor går havbruksnæringa de neste 20 årene? Til havs? til lands? Utenlands? Annet?
– Alt dette. Det kommer ikke til å være én produksjonsform i fremtiden, men den viktigste delen av den norske produksjonen vil fortsatt foregå i fjordene og på kysten, både med åpen merd og mer lukket produksjon, men trolig med noen andre og flere krav, svarer Sven Amund Fjeldvær, tidligere administrerende direktør i Lerøy Midt og dagens gjest i serien Havbrukets vugge.