Norges beste tennisspiller og verdensstjernen Casper Ruud (23) skal være global ambassadør for den norske humanitære stiftelsen W Initiative, som laksearving Gustav Magnar Witzøe opprettet i 2001.

Avtalen innebærer et tett samarbeid de neste tre årene.

Formålet med stiftelsen W Initiative er å støtte humanitære tiltak som bedrer livskvaliteten for barn og unge i verden.

– Stolt av muligheten

— Jeg er stolt over muligheten jeg har fått til å løfte W Initiative ut på en internasjonal arena. Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfullt enn å bidra til at barn og unge får bedre liv, bedre helse og likere muligheter. Inkludert lek og idrett, sier Casper Ruud gjennom en pressemelding.

Ruud spiller i Grand Slam-turneringen French Open i disse dager.

— Da jeg møtte Casper skjønte jeg fort at han var riktig ambassadør for stiftelsen. Ikke bare er han en av verdens fremste idrettsutøvere som spiller på de største scenene, han er jo en veldig fin fyr, og som deler stiftelsens verdier og grunnsyn. Hans bidrag kommer i en viktig fase i stiftelsens oppbygging. Hvis vi med denne avtalen også kan bidra positivt i hans utvikling som Norges sterkeste tennisspiller, er det veldig gøy, sier Witzøe.

Avtalen innebærer at Casper Ruud vil løfte frem og gjøre stiftelsen synlig for et internasjonalt publikum. Ruud vil blant annet bære W Initiative-logoen på sine klær, fortelle om stiftelsens arbeid i intervjuer, på sosiale medier, på egen nettside, samt delta på ulike arrangementer i regi av stiftelsen.

Målet er at W Initiative skal bli mer synlig, og med det få informasjon og tilgang til nye prosjekter rundt om i verden, som de kan støtte.

Prosjekt i Uganda

Det er Witzøes selskap Forward Project som også finansierer avtalen med Casper Ruud. Samarbeidet starter 1. juni og varer ut 2024. Da har W Initiative fortrinnsrett på ytterligere samarbeid i to år.

— Med Casper Ruud på laget kan vi nå frem til internasjonale aktører på en helt annen måte. Siden stiftelsen aktivt søker etter prosjekter i hele verden som er i tråd med sentrale bærekraftsmål, vil Casper som ambassadør åpne flere dører, sier daglig leder i stiftelsen, Eirik Bøe Sletten.

— Det første prosjektet vårt i Uganda som gjennomføres sammen med Right-to-play bidrar til bedre vann- og sanitærforhold i tillegg til lek og idrett for barn i tre distrikter i landet. Vi er allerede i gang med å støtte et nytt prosjekt på Fiji, sier Sletten.