– Å legge ned grunnsteinen er en stor milepæl i et byggeprosjekt. Slik at dette er en gledens dag, uttaler Hoel i en pressemelding fra Nord universitet.

– Bygget skal gi plass til å utdanne flere studenter og styrke forskningen i to fagfelt som regjeringen mener vi er avhengig av for å få utvikle landet. Nemlig havbruk og helse. Grunnsteinen er det tydelige beviset på at bygget går fra tanke til virkelighet. Dette er et bygg vi i den sittende regjeringen ikke har hørt så veldig mye om. Det skal jeg fortelle dere, det er et godt tegn. Gratulerer med dagen, sa Hoel under seremonien.

Fra toalett til laboratorier

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Blått bygg er altså et nytt universitetsbygg på cirka 8400 m² ved Nord universitet i Bodø. Bygget er planlagt å stå ferdig i 2024. ​

Ifølge meldingen er Blått bygg, når det står ferdig, ment å komplettere campusen i Bodø og øke kvaliteten på utdanning og forskning ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA) – samt Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH). Bygget gjør det også mulig å utvide antall studieplasser går det videre fram av meldingen fra Nord universitet.

– Fiskeriutdanningen ble etablert i 1972, og mine kolleger har fortalt at de i begynnelsen måtte ominnrede toalett til laboratorier. Med Blått bygg får vi nye og moderne laboratoriefasiliteter. Dette er virkelig en gledens dag, uttaler dekan Mette Sørensen ved FBA. Hun glder seg over at bygget nå begynner å ta form.

Mette Sørensen er dekan ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA). Foto: Nord universitet

Bygger også om

I tillegg til prosjektering og bygging av et nytt laboratoriebygg, omfatter Blått bygg en ombygging av cirka 1700 m²​ i eksisterende bygningsmasse ved Nord universitet i Bodø. Ombygging er planlagt ferdigstilt mars 2025., går det fram av meldingen

Nybygget skal legge til rette for moderne laboratorier, forelesningssaler og kontorer for Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA).