Det går fram av en pressemelding fra partene fredag.

Samtidig opplyses det at kapasiteten nå dobles for å kunne vise frem laksen vei fra rogn til ferdig pakket filet.

Den opprinnelige visningstillatelsen til Lerøy Midt ble tildelt sommeren 2012. Det ble søkt om fornyelse mai 2021. Søknaden ble utarbeidet i samarbeid med Kystmuseet i Sør-Trøndelag, som helt siden 2012 har stått for formidlingen knyttet til visningstillatelsen.

– Det er mange gode søknader om visningstillatelse langs hele kysten, så konkurransen er sterk. Derfor er det ekstra artig å ha nådd frem, samtidig som det forplikter, uttaler museumsdirektøren på Kystmuseet i Sør-Trøndelag, Jørgen Fjeldvær, i meldingen.

Utstillingsarealet på land utvides nå i Hitra hurtigbåtterminal opp til rundt 400 kvadratmeter. I tillegg legges settefiskanlegget i Belsvik, med storsmoltproduksjon, og slakteri/foredlingsanlegget på Jøsnøya inn i tilbudet til publikum.

– Vi åpner dørene inn i industrien for publikum. Det er et samfunnsansvar å la publikum få se en så betydningsfull næring for Norge fra innsiden. Det å ta turen til settefiskanlegget i Belsvik for å lære og se veien fra rogn til smolt og til slutt komme ut på merdene på lokalitet «Storskogøya» og få se matfiskproduksjon av laks, er å komme rett inn i kjernen av havbruksnæringen uttaler daglig leder for Lerøy Midt, Harald Larssen, i meldingen.