Under mandagens generalforsamling i Norcod ble det valgt nytt styre.

Nåværende styremedlem Jan Severin Sølbæk blir ny styreleder, og tar over ledervervet fra tidligere Mowi-topp Marit Solberg.

Inn i styret kommer også tidligere direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen, og tidligere statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Trine Danielsen.

– Jeg gleder meg til å bli med i Norcods styre, og jeg vil gjøre mitt ytterste for å hjelpe selskapet gjennom de neste stegene i utviklingen, uttaler Larsen i en pressemelding fra selskapet tirsdag.

Renate Larsen er også tidligere denne uken foreslått som nytt styremedlem i Mowi.

Styremedlemmene Anders Bjerno og Peter Buhl fortsetter i styret hos Norcod, mens Tore Tønseth fratrer.

Norcod
  • Driver kommersielt oppdrett av torsk i sjøanlegg.
  • Selskapet er gjennom eierskap og partnerskap involvert i hele verdikjeden.
  • Norcods oppdrettsanlegg ligger i Midt-Norge, samt Meløy i Nordland.
  • I 2023 driver selskapet også anlegg i Nesna kommune, etter godkjennelse i juli 2022.
  • Selskapet er notert på Euronext Growth Oslo.
Kilde: Norcod

Danielsen jobber nå som kommersiell direktør for Blueplanet Academy, som er en e-læringsplattform for akvakultur.

Trine Danielsen i Blueplanet Academy ble i dag valgt inn i styret til torskeoppdretteren Norcod. Foto: Blueplanet Academy

– Vi er svært godt fornøyd med at Renate og Trine har akseptert invitasjonen til å bli styremedlemmer. Deres enestående erfaring og ekspertise fra fiskeoppdrett og den norske sjømatindustrien vil være uvurderlige for vår videre vekst, uttaler Norcods administrerende direktør, Christian Riber, i meldingen. Den har overskriften «Norcod klare for hovedlisten på Oslo Børs», uten at det spesifiseres noe nærmere i selve meldingen når dette vil skje.

På spørsmål fra Intrafish svarer Riber i en sms følgende om planene for Oslo Børs:

– Alt er klargjort for listing på hovedbørs, men det er ikke noe vi har det travelt med å få på plass. Vi forventer å gå på listen innen årets utgang, skriver Riber.

Norcod har fullført sin første produksjonssyklus og planlegger å starte levering av sin andre syklus i tredje kvartal i år. Sjøfasen for selskapets tredje syklus oppdrettstorsk starter i sommer.