Ifølge avisen The Guardian har den sørkoreanske TV-kanalen MBC sett seg nødt til å gå ut med en beklagelse i etterkant av hvordan de valgte å fremstille forskjellige land under OL-åpningsseremonien fredag.

Da utøverne dukket opp på skjermen viste TV-kanalen frem bilder og fakta fra de forskjellige nasjonene, og valgene deres har mottatt mye kritikk på nett. Blant annet var:

  • Italia illustrert med en pizza.
  • Haiti, der presidenten nylig ble skutt og drept, ble fremstilt ved kaos.
  • Ukraina ble illustrert ved den kjente atomkraftulykken ved Tsjernobyl, som skjedde i 1986.
  • Romania ble illustrert med et bilde av Dracula.
  • Og Norge ble illustrert med laks.

– Vi beklager overfor landene og seerne våre, skriver MBC i et brev publisert på Twitter lørdag.

– Bildene og undertekstene hadde som mål om å gjøre det lettere for seerne våre å forstå landene kjapt under åpningsseremonien. Men vi erkjenner at det var en manglende omtenksomhet for de aktuelle landene, og gjennomgangen var ikke god nok, skriver TV-kanalen videre.

Selskapet skriver videre at de nå gransker hvordan sendingen endte opp slik som den gjorde. Administrerende direktør Park Sung-je har også rykket ut for å avholde en pressekonferanse, der han beklaget sendingen. På Twitter mandag skriver frilansjournalist Raphael Rashid at direktøren omtalte sendingen som «den mest smertefulle og katastrofale tiden siden han overtok som administrerende direktør».

Et kjapt sosiale medier-søk gir ikke særlig mange treff på nordmenn som reagerer på TV-kanalens laksesammenligning.