– Anlegget ble ikke bare levert i tide, det ble levert før tiden, uttaler en fornøyd administrerende direktør i Salten Aqua, Jarle Solemdal, i en pressemelding mandag.

Jarle Solemdal Foto: Salten Aqua

Anlegget er levert av Pure Salmon Kaldnes, som har hovedkontor i Sandefjord.

I 2019 signerte selskapet en avtale med Salten Smolt om bygging av et 9.000 kvadratmeter stort landbasert oppdrettsanlegg i Breivik i Bodø. Salten Smolt, som eies av Salten Aqua As, Wenberg Fiskeoppdrett AS og Edelfarm AS, har allerede et smoltanlegg vegg i vegg samt et startforingsanlegg i nabokommunen Saltdal opplyses det i meldingen.

Rekordstor investering

Breivik-prosjektet hadde et totalbudsjett på 600 millioner kroner, og dette er ifølge pressemeldingen Salten Aqua-gruppens største investering noensinne. Produksjonen av ferdig fisk i året blir nå tredoblet fra 400 tonn til 1200 tonn.

To klekkerier og fem RAS-avdelinger er på plass, og oppstart skjedde før jul. Etter nyttår har det vært flere innlegginger av rogn og innsettelse av yngel og alle avdelinger er nå tatt i bruk, går det fram av meldingen. Totalt 5,5 millioner yngel svømmer for tiden rundt i det nye anlegget.

Daglig leder ved Salten Smolt, Børge Andreassen, roser samarbeidet med Ras-leverandøren.

–Slike omfattende utbygginger går jo aldri 100 prosent knirkefritt, men Pure Salmon har vært veldig flinke til å justere og rette opp kursen underveis, uttaler Andreassen i meldingen.

Ved full utbygging og utnyttelse kan anlegget til Salten Smolt startfôre 18 millioner yngel i året, men det legges i første omgang opp til en fôring på mellom 8 og 12 millioner yngel. Foto: Salten Smolt

Mange i sving

Dette er ett av de største prosjektene selskapet har levert med totalt over 80 personer i sving på anlegget på det meste, derav rundt 40 direkte på RAS-leveransen.

Per Ivar Foshaug Foto: Salten Aqua

– Det har vært et veldig spennende prosjekt å være med på med. Vi har jo levert et komplett anlegg foruten den flotte innpakningen som selve bygget og kontor-avdelingen. Det dreier seg om to gjennomstrømsklekkeri og fem RAS-avdelinger med komplette røranlegg over og under bakke, pumper og alt teknisk utstyr inkludert fôranlegg, samt et avansert automasjonsanlegg med SCADA for hele leveransen, uttaler Senior Prosjektleder i Pure Salmon Kaldnes, Per Ivar Foshaug, i meldingen.