Det går fram av en pressemelding fra verftet onsdag morgen.

– Dette er et stort og viktig løft for Håløy Havservice, samtidig som det er nødvendig for å kunne følge med i utviklingen. Utstyret blir større og oppdragene tyngre i havbruksnæringen, og med det følger behovet for båter i denne størrelsen, uttaler daglig leder i Håløy Havservice, Remi Rønning, i meldingen.

Servicefartøyet er designet av Møre Maritime i Kristiansund, og er optimalisert for svært tunge havbruk service-operasjoner – samt bruk i eksponerte kystområder.

Ifølge den tekniske spesifikasjonen har konseptet en sterk miljøprofil, med et lettdrevet skrog, effektivt propulsjonssystem og et topp moderne dieselelektrisk anlegg med ekstra stor batteripakke. Dermed regne rman med både miljøgevinster og årlige drivstoffbesparelser sammenlignet med tilsvarende konvensjonelle konsepter. Av meldingen går det videre fram at prosjektet er støttet av Enova.

– Kontrakten befester det gode samarbeidet som har vært mellom Sletta Verft og Møre Maritime gjennom mange år, uttaler daglig leder ved Sletta Verft, Kåre Sletta, i meldingen.

Dette er det andre fartøyet Sletta Verft bygger til Håløy Havservice. Forrige måned fikk rederiet levert «Håløy Jarl», også den var designet av Møre Maritime.