Start-up-selskapet Remora Robotics vant årets Seafood Innovation Award, skriver NCE Seafood Innovation i en pressemelding. De ble stemt frem av på bakgrunn av sitt arbeid med teknologi som reduserer behovet for impregnering av nøter.

100.000 i prispenger

Juryen, bestående av Maria Bøthun Hanedalen fra DNB, Sander Lie fra Pareto og Björgolfur Hávardsson fra NCE Seafood Innovation, vurderte selskapene utfra fire kriterier: miljøpåvirkning, forretningsidé, team og vekstpotensial.

– Remora Robotics scorer høyt på environmental impact. Løsningen deres reduserer behovet for impregnering av nøter som i dag inneholder kobber og gir utslipp av tungmetaller, uttaler Hávardsson i pressemeldingen.

Vinnerne av prisen får blant annet 100 000 kroner og mulighet til å presentere seg selv på det nyetablerte Coldwater Seafood Show i Amsterdam.

Seafood Innovation Award er etablert for å legge til rette for bærekraftig utvikling og innovasjon i sjømatbransjen, og den skal i tillegg stimulere entreprenørskap og anerkjenne innovasjon hos nye selskaper.

Prisen deles ut i forbindelse med konferansen North Atlantic Seafood Forum (NASF) i Bergen, og det er NCE Seafood Innovation i samarbeid med DNB og Pareto som arrangerer. De ni nominerte selskapene presenterte seg og sitt arbeid tirsdag og prisen ble delt ut onsdag.