Da åpner Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm sin siste felles investering, ny fôrflåte – og visstnok verdens største fôrmaskin, opplyser selskapene i en pressemelding tirsdag.

Det er Fauske-ordfører Marlen Rendal Berg Wenberg som står or den høytidelige seremonien.

Fakta om flåten
  • Flåten av typen Nova Conrete laster 10400m3 fôr (650 tonn), og måler 40x20 meter og tåler en signifikant bølgehøyde på 4 meter.
  • Den vil bli levert med to synkroniserte generatorer og er klargjort for landstrøm.
  • I tillegg til kontrollrom, oppholdsrom og kjøkken har flåten 3 lugarer med tilhørende bad samt rom ledig for badstu/trimrom.
  • Bygging og sertifisering skjer i henhold til NS9415 og Nytek.

– Dette er en betydelig investering til 40 millioner kroner, som vil gi gode og effektive arbeidsforhold i mange år fremover, i tillegg har vi fått på plass bærekraftige løsninger som for eksempel ladestasjon for hybridbåter på flåten uttaler styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett, Geir Wenberg, i meldingen.

Det er ScaleAQ som har bygget og levert flåten, og det spesielle for denne flåten er alle de direkte fôringslinjene.

Ørjan Wenberg, Jørgen Wenberg og Geir Wenberg – foran den nye gigantiske fôrflåten. Foto: Wenberg Fiskeoppdrett

Rådgiver i ScaleAQ, Sveinulf Sedeniussen, opplyser i meldingen at ut fra det han vet har det aldri tidligere vært montert ett foringsanlegg med så stor kapasitet på en flåte. Flåten vil kunne fôre 20 merder på en lokalitet samtidig. Fôringen styres fra kontrollrommet på landbasen til Wenberg Fiskeoppdrett.

– Vi har stort fokus på nøyaktighet og god kontroll på foringsarbeidet fordi det er helt avgjørende for bærekraft og økonomi i vår produksjon, uttaler Wenberg videre i meldingen.