– Liftup sin kompetanse innen slamoppsamling, og deres unike patenterte system som fjerner dødfisk fra merder, passer som hånd i hanske med Framos AquaStream-system, uttaler administrerende direktør i Framo AS, Martijn Bergink, i meldingen.

Oppkjøpet gjort av Framos eier, Alfa Laval, er gjort for å etablere en produktportefølje innenfor akvakultur. Samtidig vil Liftup få tilgang til kompetansen til Framo, samt Alfa Lavals ekspertise innen separasjonsteknologi, går det videre fram av meldingen.

Selskapet Liftup holder til i Eikelandsosen i Bjørnafjorden kommune utenfor Bergen, og har innenfor sitt segment opparbeidet seg en stor markedsandel. Selskapet produserer, selger og installerer pumper og renseutstyr som fjerner død fisk, avfall og slam fra fiskemerder.

– Liftup har opplevd en fantastisk vekst, og vi er utrolig glade for å bli en del av Framo. Med deres kompetanse vil vi ytterligere kunne utvikle og forbedre vårt slamoppsamlingssystem, uttaler daglig leder i Liftup, Liam Heffernan, i meldingen.