Det opplyses i en melding fra selskapet mandag.

Ifølge meldingen var Søvegjarto med å starte selskapet tilbake i 2014. Han ble daglig leder i 2017, og har vært med å vokse selskapet fra tre til over 50 ansatte.

– Jeg er veldig stort over suksessen Bluegrove har hatt så langt. Da vi startet opp, visste vi ikke hvordan ting ville utvikle seg. I dag bruker noen av verdens største lakseoppdrettere fôrløsningene vi har utviklet på daglig basis for å optimalisere produksjonen sin, sier Søvegjarto i meldingen.

Han skriver videre at det har vært et privilegium å lede selskapet, og fått jobbe med dyktige ansatte i 14 ulike land.

– Det var en vanskelig beslutning å slutte, men jeg føler at det var riktig å gjøre, både for meg og Bluegrove, sier han i meldingen.

Det opplyses ikke hva han skal gjøre, utover at han skal «forfølge muligheter utenfor organisasjonen». Intrafish har ikke fått tak i Søvegjarto mandag morgen.

Leter etter ny sjef

I meldingen takker styret Søvegjarto for hans tid som en «energisk, sannferdig og inspirerende leder».

Styret skriver at det ville at han skulle fortsette i stillingen, og at det ønsker ham lykke til videre.

Martin Slettvoll Munkeby fortsetter som konstituert administrerende direktør, en rolle han har fungert i siden januar. Det skal igangsettes en prosess for å rekruttere en permanent administrerende direktør.

Bluegrove het tidligere Cageeye. Selskapet jobber med å utvikle en teknologi for å optimalisere og automatisere fôring av fisk. Bluegrove eier også selskapene Sealab i Trondheim som har et kamerasystem for bruk i merder, samt selskapet Norseaqua i Bindal som produserer ulike produkter til rensefisk.

Fikk tilført ny kapital

Teknologiselskapet er et oppstartsselskap, og tapte nær 44 millioner kroner i 2020. Det gjorde at revisoren la inn en merknad om at selskapet var avhengig av friske penger for å kunne drive videre.

I januar meldte selskapet at det var tilført friske penger gjennom en rette emisjon. 120 millioner kroner ble da tilført selskapet, blant annet fra det nederlandske investeringsselskapet Aqua-Spark. I tillegg gikk Breed Reply og andre eksisterende aksjonærer inn med friske penger.

Søvegjarto deltok også i denne kapitalinnhentingen.