Tirsdag fortalte han åpent om hva han var gjennom, i håp om at den kan hjelpe andre.

Det var på «Sjømatkonferansen 2018», som tirsdag ble arrangert av Dagens Næringsliv og IntraFish, at Berg–Hansen fortalte historien sin.

– I min egen verden

Bakgrunnen til Berg-Hansen er velkjent for IntraFishs lesere. Som nyutdannet ville den unge Bindalingen skape arbeidsplasser i hjembygda. Selskapet vokste raskt, og hadde i løpet av kort tid over 20 ansatte. Senere ble det nedbemanninger. Nå har de rundt 15 ansatte.

Etter noen års intens jobbing, gikk han på en kjempesmell.

– Jeg greide ikke å tenke på andre ting enn jobb. Jeg greide ikke å kose meg med det jeg likte tidligere. Jeg greide ikke å høre hva hun jeg bodde sammen med meg sa, Berg–Hansen.

– Jeg gikk i min egen verden. Snakket i telefonen med alle om revolusjon. Jeg kom hjem til mamma og pappa. Mamma er helsesøster. (..) Hun sa, du må til legen Lars. Jeg skjønte at det var noe. Jeg dro til legen, forsøkte å roe meg ned, men greide det ikke. Det ble slik at jeg måtte ta grep, sier Berg-Hansen som til slutt ble lagt inn på akutten på psykiatrisk.

– Jeg var rett og slett på galehus. Det var en person som passet på meg hele tiden. Jeg måtte begynne på nytt. Lære meg å drikke, og spise og alt det på nytt. (..) Etter tre måneder fikk jeg dra hjem.

Her kan du se et utdrag fra foredraget Berg-Hansen holdt.

– Viktig å være åpen

– Jeg følte at timingen var riktig. Det er første gang på nær halvannet år jeg holder foredrag, sier Berg–Hansen til IntraFish.

Han mener at det er viktig og riktig å være åpen om psykiske problemer.

– Når jeg har fortalt om dette, forteller omtrent halvparten av de jeg snakker med at de har opplevd tilsvarende ting selv, eller i nær familie.

Berg–Hansen er nå friskmeldt og tilbake på jobb 100 prosent.

----

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook,Linkedin ogTwitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.