Nekkar har ansatt Ole Falk Hansen som selskapets konsernsjef med virkning fra 1. juli 2022, skriver selskapet i en pressemelding. Han etterfølger fungerende konsernsjef Preben Liltved, som går over i en rolle som konserndirektør for drift i Nekkar.

– Vi er glade for at Ole har aksepterer konsernsjefstillingen, og jeg må innrømme at vi har forsøkt i en god stund å få ham om bord. Ole har verdifull kompetanse og erfaring innen ledelse, finans, strategi og forretningsutvikling. I tillegg har han en solid forståelse for havbaserte næringer som er kjernen i Nekkars virksomhet, sier Trym Skeie, styreleder i Nekkar, i pressemeldingen.

Nekkar driver hovedsakelig innen verfts-, bore- og havbruksnæringen, blant annet semilukkede og lukkede merder.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Fra ryggsekkprodusent

Hansen kommer fra stillingen som administrerende direktør i ryggsekkprodusenten Beckmann, hvor han jobbet i fem år. Før dette var Falk Hansen finansdirektør i boreteknologiselskapet MHWirth, nå HMH, og i Aker Solutions hvor han var direktør for strategi og fusjoner og oppkjøp for konsernets boreteknologivirksomhet. Han har også flere års erfaring fra McKinsey & Company. Han er i dag styremedlem i Baneservice AS og Northern Ocean ASA. Falk Hansen har en mastergrad i finans fra Norges Handelshøyskole.

– Jeg ser frem til å ta del i Nekkars strategiske reise, både med utgangspunkt i den solide industrielle posisjonen til Syncrolift og konsernets lovende teknologiutviklingsprosjekter. Det motiverer meg virkelig å kunne tilby bærekraftige og innovative løsninger til eksisterende og nye bransjer, basert på ekspertisen man finner i en industriklynge i verdensklasse, sier Ole Falk Hansen i pressemeldingen.

Preben Liltved fortsetter som midlertidig konsernsjef frem til Hansen overtar. Deretter går Liltved over i en rolle som konserndirektør for drift.

– Preben gjør en ypperlig jobb som leder av Nekkar. Både topp- og bunnlinje har utviklet seg positivt under hans ledelse. Ordreboken er solid og fremdriften i de tre strategiske utviklingsprosjektene våre innen forretningsområdene Aquaculture, Renewables og Digital – henholdsvis «Starfish» lukket havmerd, «Skywalker» installasjonsverktøy for vindturbiner, og «Inteliwell» automatiseringsløsning – går alle som planlagt. Vi er glade for at han går inn i en rolle som konserndirektør for drift i Nekkar. Det vil styrke hans operative erfaring ytterligere og sikre verdifull kontinuitet i Nekkars ledergruppe, sier Trym Skeie i pressemeldingen.

Både konserndirektør Mette Harv og Rolf Atle Tomassen i Syncrolift fortsetter i deres respektive roller.