Andfjord Salmon
  • Selskap som skal drive landbasert oppdrett av laks
  • Byggingen av selskapets anlegg er i gang på Kvalnes på Andøy.
  • Selskapet satte ut den første smolten i juni 2022. Forventet slakting er medio 2023, men kan bli fremskyndet etter god tilvekst.
  • Andfjord Salmon har ambisjoner om å søke konsesjon for totalt 70.000 tonn MTB. Selskapet er notert ved Euronext Growth.

Det fremgår av en oppdatering fra selskapet fredag.

Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet kontantekvivalenter på 88,8 millioner kroner, som ikke inkluderer 35 millioner i ubrukte kredittfasiliteter eller 15 millioner i tilgjengelige tilskudd.

Samtidig annonserer selskapet planer for den tredje fasen av utbyggingen på Kvalnes. Planen involverer å øke produksjonsvolumet til 19.000 tonn fra 12.600 tonn. Det tilsvarer en årlig økning i driftsresultatet fra rundt 350 millioner kroner til 500 millioner kroner, skriver selskapet.

Vil kjøpe mer areal

Andfjord Salmon er nå i en prosess for å kjøpe ytterligere 63.000 kvadratmeter med landareal knyttet til lokaliteten i Kvalnes.

«Ved å sette i gang Kvalnes fase 3-utbyggingen nå, klarer Andfjord Salmon å kapitalisere på et mulighetsvindu som kan redusere utbyggingskostnadene tydelig. Det vil også gi selskapet mulighet til å bedre slakteøkonomi, som betyr forbedret lønnsomhet. Den alternative planen innebærer å flytte første utsett av den første smolten i det første bassenget til andre kvartal 2022, og vil styrke mellom- og langsiktig omsetningspotensial for selskapet», heter det i meldingen.

Den alternative planen er underlagt godkjennelse av styret og nødvendig finansiering. Skulle planen godkjennes vil finansieringen være gjennom gjeld for tidlig igangsettelse.

Må reparere skade for 30 millioner kroner

Videre fremgår det av dagens melding at byggingen av det første bassenget er ferdigstilt, men det er oppdaget skader på installert vanninntaksledning. Selskapet anslår at det vil ta omtrent åtte til ti uker og en kostnad på 30 millioner kroner for å fullføre reparasjonen.