Det går frem av en pressemelding torsdag.

Det norske selskapet Hyperthermics i Ulsteinvik leverer anlegg som fungerer som boostere i biogassproduksjon, og anlegg som produserer salgbare proteiner av ulike typer biomasse. Teknologien er basert på urbakterier som jobber i en temperatur på 80 grader Celsius.

Tore A. Tønseth og Roger Halsebakk i Ronja Capital II, sammen med Peder Stette og Frode Kjølås i Stette Invest og Kjølås Stansekniver, har stor tro på selskapets utvikling, står det i meldingen.

Til sammen sitter de nå på 23,3 prosent av aksjene i Hyperthermics.

– Dette er en gledens dag. Samtidig som Ronja Capital II AS kommer inn på eiersiden, får vi inn Frode Kjølås og Peder Stette. Sammen gir de tre investorene et betydningsfullt løft for vår satsing inn mot akvakultursegmentet i form av kapital og nettverk, sier Erlend Haugsbø, administrerende direktør i Hyperthermics i meldingen.

Inn i styret

Investeringsdirektør i Ronja Capital, Tore A. Tønseth, er nå på plass i styret til Hyperthermics som representant for de tre nye eierne.

– Hyperthermics har en unik og banebrytende teknologi, og har lagt ned et stort arbeid i kommersialiseringen av den. Ronja Capital II AS ser et stort potensial for Hyperthermics i et hurtigvoksende grønt marked. Vi vet at biogass-metoden deres fungerer som den skal. Nå skal det kjøres fullskala testproduksjon av proteiner, sier Tønseth i meldingen.

– Når internasjonal oppdrettsnæring, som vi kjenner godt, nå rigger seg nå mot landbaserte og lukkede løsninger, vil bransjen lettere nyttiggjøre seg disse verdiene. Andre bransjer med biomasse som avfall er eller vil komme i samme situasjon. Hyperthermics er svært godt posisjonert til å ta del i denne utviklingen, avslutter Tønseth.