Lakseprodusent AquaBounty, opplyste forrige torsdag om at de har startet sin første kommersielle slakting av laks fra selskapets Indiana-anlegg. Selskapet produserer genmodifisert laks.

Tidligere i mai sa AquaBounty at de allerede har mottatt innkjøpsordrer på fem tonn for sin AquAdvantage-laks.

– Etter år med forskning, innovasjon og forventning er AquaBountys første kommersielle slakting her. Akkurat nå slakter teamet vårt laks for distribusjon i USA, skriver selskapet i en pressemelding.

AquaBounty vil fortsette å øke produksjonen til full kapasitet gjennom hele året, opplyser de.

Vil ikke offentliggjøre kunder

Samuels and Son Seafood, en sjømatdistributør i Philadelphia har vært den eneste kunden som så langt har offentliggjort at de selger laksen til AquaBounty.

AquaBounty har heller ikke ennå kunngjort ytterligere kunder utover Samuels og Son.

– Vi har fått veldig positiv interesse fra en rekke kunder som representerer sjømatdistributører, matserviceleverandører og forhandlere, og er begeistret over at det første slaktet allerede er avtalt solgt, har AquaBounty-sjef Sylvia Wulf uttalt tidligere i mai.

I august 2017 gjorde AquaBounty sitt første salg av selskapets genmodifiserte AquAdvantage-laks til kunder i Canada. Selskapet avslørte senere i et intervju med CBC at kjøperne av 4,5 tonn av selskapets fisk brukte den i eksklusive sashimi-varer.