Selskapets nyeste anlegg i Madrid er det hittil største i Spania, på hele 9.000 kvadratmeter og med totalt 160 ansatte, skriver Lerøy i en pressemelding.

De skriver at fabrikken er designet for å forbedre både den nåværende produksjonskapasiteten og utvide produktsortimentet.

Åpningen av den nye fabrikken er også utgangspunktet for lanseringen av flere nye sjømatprodukter Lerøy Processing Spain vil tilby sine kunder, skriver de.

– Foredling av fersk og frossen fisk, røyking av laks og produksjon av ferdigmat er blant innovasjonene som vil gi nye forretningsmuligheter og som definitivt vil styrke selskapets ledende posisjon på sjømatmarkedet i Spania og Iberia generelt, sier administrerende direktør for Lerøy Processing Spain, Antonio Díez i pressemeldingen.

Fra før har Lerøy fabrikker i Spania i Barcelona, Valencia, Alicante og Las Palmas, i tillegg til Lisboa i Portugal. Alle må nå oppdateres for å produsere nye varer, går det frem av pressemeldingen.

Selskapet opplyser at de nye produktene de skal produsere er en ny sushi, nudler, yakisoba, ramen, gyozas, torske- og lakseburgere, poke bowl, ferdigretter med fisk, røkt laks, frossen laks og ny fersk laks i forbrukerpakke.

Per nå er det 350 ansatte som jobber i Lerøy Processing Spain. Utvidelsen og satsingen gjør at Antonio tror på vekst i framtiden

Innviet i juli i fjor

Fabrikken i Madrid ble innviet i juli 2021 og er todelt, hvor den ene delen består av hovedkontor. I fabrikkdelen er det et biologisk renseanlegg som skal redusere anleggets miljøpåvirkning.

– Spillvannet renser vi ved å bruke en biologisk renser som renser vannet. Den minimerer forurensende utslipp fra industrien vår. Vi utvikler også et solenergiprosjekt som kan garantere en effektiv og bærekraftig fabrikk, sier Antonio i pressemeldingen.

Det er også tre soner i anlegget, én til ferdigretter som sushi og andre oppskrifter, fiskeforedling fersk og frossen, og røykeområde.