– Etter grundig å ha vurdert tilbudets vilkår og betingelser og tatt hensyn til vurderingen fra Pareto Securities AS, som finansiell rådgiver for selskapet, mener styret at tilbudet reflekterer den finansielle og strategiske verdien av NTS og anbefaler at aksjonærer i NTS aksepterer tilbudet. Styrets anbefaling er enstemmig. Styret oppfordrer imidlertid aksjonærene i NTS til selv å vurdere tilbudet i lys av egen situasjon, da denne kan være forskjellig for de enkelte aksjonærene, heter det i en uttalelse publisert fredag.

NTS ASA
  • Et børsnotert holdingselskap med hovedkontor i Rørvik
  • Konsernet driver med lakseoppdrett (Salmonor), servicebåter og brønnbåter (gjennom 72%-eide Frøy). NTS er hovedeier i Norway Royal Salmon (NRS), som igjen er hovedeier i islandske Arctic Fish
  • Helge Gåsø og hans familie er hovedeier i NTS med 37 prosent av aksjene
  • Salmar har sikret seg forhåndsaksept på over 50 prosent av aksjene i et bud som priser NTS til rundt 15,1 milliarder kroner

Aksjonærer som eier rundt 50,1 prosent av NTS har allerede gitt ugjenkallelige aksepter på å selge sine aksjer til Salmar.

Salmar ønsker å kjøpe hele NTS, og betaler 24 kroner i kontant pluss 0,143241 Salmar-aksjer per NTS-aksje. Med dagens Salmar-kurs priser det NTS-aksjen til 121,8 kroner.