Mandag var første skoledag på Havbruksakademiet Nord, som tok imot sine første elever i det nyåpnede bygget Lofoten Bio Centre, skriver skolen i en melding mandag.

Bygget på Storeidøya huser fra før Nordly-konsernets selskaper STIM, Polarfeed, ACD Pharma og Paradigm Aquatic. Den privateide videregående skolen tilbyr treårig havbruksrettet utdanning, som også gir generell studiekompetanse.

– Havet som kallet

I pressemeldingen opplyses det at tre av elevene møttes allerede i helga på Leknes, der de har fått hybel på samme sted.

– Søskenbarnene Levi Paulsen og Leon Nielsen er begge fra Drag på Hamarøy og kjenner hverandre fra før, mens Emil Gulbrandsen har kommet hele veien fra Hemsedal for å gå på skole i Lofoten, skriver skolen.

Gulbrandsen opplyser i pressemeldingen at han ikke hadde hørt særlig mye bra om å gå studiespesialisering, men at han elsket fisking og havet, og dermed endte på skolen.

Emil Gulbrandsen fra Hemsedal, og Leon Nielsen og Levi Paulsen fra Drag bor på hybel sammen på Leknes. Foto: Havbruksakademiet Nord

– Man kan vel si at det var havet som kallet på meg, uttaler han.

Levi Paulsens far jobber for Nordlaks i Tysfjord, og har selv en sommer bak seg som tilkallingsvikar for selskapet.

– Helt siden jeg var liten har jeg hatt lyst til å bli røkter på oppdrettsanlegg, forteller han.

Fornøyd rektor

– Det er fantastisk godt å være i gang og endelig få møte den første elevgruppen på Havbruksakademiet Nord, uttaler rektor og mattelærer Trond Jørgensen.

Han har vært engasjert i å finne gode steder å bo for de mange elevene som nå flytter hjemmefra for å ta utdanningen sin på Leknes. Syv av elevene har fått seg hybel i Leknes-området.

– Når en så stor andel av elevene bor på hybel, er det viktig med god oppfølging fra skolen og det er jeg trygg på at skal få til på en god måte. Det er jo også en tillitserklæring og et tegn på motivasjon at elevene våre har tatt valget om å reise langt hjemmefra for å gå på skole i stedet for å velge et utdanningstilbud i nærmiljøet, forklarer Jørgensen.