Det viser selskapets kvartalsrapport onsdag.

Tallene for selskapet viser en omsetning på 507 millioner kroner i andre kvartal mot 412 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet var 54 millioner kroner vs. 87 millioner i fjor - samme kvartal.

– Q2 22 var et travelt kvartal for Frøy med normal sesongmessig aktivitetsøkning, vi sikret flere nye avtaler og økte ordrereserven. Vi la også inn en bestilling på en ny 4.500 m3 brønnbåt og betalte vårt første utbytte i løpet av 2. kvartal. Inntektene fortsetter å øke drevet av nye skip på timecharterkontrakter. EBITDA i kvartalet ble imidlertid påvirket av høye drivstoffkostnader og uplanlagt off-hire og vedlikehold på to brønnbåter, uttaler administrerende direktør i Frøy, Tonje Foss, i børsmeldingen.

Frøy
  • Rederi som primært tilbyr ulike tjenester til laksenæringen
  • Har brønnbåter, servicebåter samt et par mindre fraktebåter
  • Selskapet er resultatet av en rekke fusjoner og oppkjøp, blant annet rederiene som tidligere het Norsk Fisketransport og Frøy Gruppen

Ordreboken var 6,2 milliarder kroner, fordelt på 3,7 milliarder kroner i faste forpliktelser og 2,5 milliarder kroner i opsjoner. Dette er rundt 0,2 milliarder høyere enn ved utgangen av første kvartal 2022.

Frøy ser fortsatt positivt markedssentiment med høy etterspørsel etter nye og effektive skip og erfarent personell. Økte drivstoffpriser og høy inflasjon har påvirket resultatene for første halvår og forventes å fortsette å ha en innvirkning i andre halvår, spesielt innen servicesegmentet.