LandbasertselskapetAndfjord Salmon fikk et driftsresultat i andre kvartal på -8,4 millioner kroner, mot -6,9 millioner kroner samme periode året før.

Det fremgår av selskapets førstekvartalsrapport fredag.

Selskapets første driftsinntekter vil bli generert i 2023 etter første slakting, som er planlagt i midten av 2023.

Ved utgangen av andre kvartal 2022 hadde selskapet kontanter på 191 millioner kroner, ekskludert gjenværende banklån på 5 millioner kroner og 20 millioner kroner i ubenyttet kredittfasilitet og 5 millioner kroner i tilgjengelig tilskudd.

Andfjord Salmon
  • Selskap som skal drive landbasert oppdrett av laks
  • Byggingen av selskapets anlegg er i gang på Kvalnes på Andøy.
  • Selskapet satte ut den første smolten i juni 2022. Forventet slakting er medio 2023, men kan bli fremskyndet etter god tilvekst.
  • Andfjord Salmon har ambisjoner om å søke konsesjon for totalt 70.000 tonn MTB. Selskapet er notert ved Euronext Growth.

25. juni i år satte Andfjord Salmon ut omtrent 200 000 smolt, med en gjennomsnittsvekt på 120 gram, i selskapets første basseng på Kvalnes, Andøya. Selskapet opplyser i en melding torsdag morgen at fisken har god appetitt og vokser i henhold til plan. Per i dag, 15. september, er gjennomsnittsvekten på 402 gram.

De neste bassengene, som ligger nærmest det første bassenget, er blitt gravd ut i løpet av andre kvartal. Videre utgravingsarbeid vil pågå de kommende månedene opplyses det videre i meldingen.

Andfjord Salmon har lisens til å produsere 10.000 tonn MTB med laks på Kvalnes, med et potensielt produksjonsvolum på 19.000 tonn HOG.

– Hovedfokuset vårt nå er naturligvis på Kvalnes, men vi vil parallelt fortsette arbeidet med å sikre nødvendige godkjenninger for å utvikle Breivik og Fiskenes, uttaler administrerende direktør i Andfjord Salmon, Martin Rasmussen, i meldingen.

På Breivik ønsker selskapet å utvikle og bygge et landbasert oppdrettsanlegg med et produksjonsmål på 25.000 tonn HOG.