Det opplyses i en pressemelding fredag ettermiddag.

Fabrikken skal omdanne biprodukter fra blant annet lakseoppdrett til biogass og biogjødsel. Biogassen skal benyttes på busser, lastebiler og andre tunge kjøretøy, mens biogjødselen skal benyttes av bønder på Innherred. Oppstart av fabrikken blir våren 2018.

- Samarbeidet med Scanbio er viktig for Biokraft. Scanbio er ledende på oppsamling av biprodukt fra norsk oppdrettsnæring, og Biokraft tar imot og utnytter en vesentlig andel av

dette råstoffet i vår fabrikk på Skogn. Det føles godt å være i gang med dette nå, og vi gleder oss til den videre fortsettelsen av oppstarten av fabrikken i løpet av våren, sier Håvard Wollan, administrerende direktør i Biokraft AS i meldingen.

IntraFish har skrevet om Biokraft en rekke ganger tidligere. Fabrikken bygges rett ved siden av Norsk Skogs fabrikk på Skogn i Levanger kommune i Trøndelag. Etter mange års planer, forsinkelser og eierskifter, er nå fabrikken omsider i ferd med å bli ferdigstilt.

Vendepunktet for selskapet ble et budsjettforlik inngått av Stortinget i 2014, da det ble vedtatt at naturgass fra 1. juli 2015 ikke lengre fikk avgiftsfritak som drivstoff innen transport. Det gjorde at biogass ble konkurransedyktig.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.