Det nye selskapet AquaShip vil ha totalt 18 skip med en verdi på rundt 725 millioner kroner. Alle skipene er på TC-kontrakter med lakseoppdrettere i fem ulike land. Flåten vil bestå av 8 brønnbåter, 4 slakteskip og 6 servicebåter. Bruttoresultatet for det nye selskapet var proforma rundt 92 millioner kroner i 2017.

Ifølge meldingen har GripShip tre brønnbåter, en i Irland og to i Chile. Største kunder er Cermaq og Marine Harvest. Selskapet har hovedkontor i Kristiansund, og har 47 ansatte.

Johnson Marine har 15 ulike båter som de selv eier og driver. Hovedkontoret er på Shetland. De har kunder som Grieg Seafood, Marine Harvest og Scottish Salmon Company. Selskapet har virksomhet hovedsakelig i Skottland, Island og Spania – men også noe på blant annet Island.

Hauvik som styreleder

Jan Harald Hauvik vil bli styreleder i det nye selskapet. Han har lang fartstid fra sjømatnæringen, og har blant annet jobbet i ledelsen i brønnbåtrederiet Sølvtrans. Han har også i flere år vært styreleder i Brønnbåteiernes Forening. Les også vårt fredagsintervju med Hauvik – En mektig mann – publisert i oktober 2015.

Andre styremedlemmer skal kunngjøres når selskapet skal hente penger.

De to selskapene GripShip og Johnson Marine skal fortsette som egne, operative selskaper etter fusjonen.

Det konsernet skal ledes av Sverre Taknes, som i dag er daglig leder i GripShip. Ivor Johnson skal lede Johnson Marine, mens Angus Johnson, David Leask og Gunnar Brekstad også skal inngå i ledelsen.

Med Sparebank 1 Markets som rådgivere

Det er Sparebank 1 Markets som er selskapenes finansielle rådgiver. I forbindelse med transaksjonen, skal også et obligasjonslån som GripShip har refinansieres. Lånet er på 210 millioner kroner, med forfall i juli 2018. Selskapet har er i «langt fremskredne diskusjoner» med obligasjonseiere om full tilbakebetaling til pari kurs.

Hauvik jobber for øvrig inntil i fjor som finansiell rådgiver (corporate finance) i Sparebank 1 Makrets. Han er i dag selvstendig konsulent, med ulike oppdragsgivere i sjømatnæringen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook,Linkedin ogTwitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.