Det fremgår av en oppdatering fra selskapet, publisert mandag.

Polarfisk er Norges første og så langt eneste selskap som driver oppdrett av stør. I Meløy kommune, rundt tre timers kjøring sør for Bodø, skal det etter hvert bli produksjon av kaviar.

Lang prosess

Stør er en fremmed art i Norge, og selskapet måtte gjennom mange og lange runder med offentlige instanser for å få tillatelse til innførsel av rogn. Sommeren 2016 gjennomførte de første fase klekking. Senere er ytterligere to faser klekking gjennomført, med startfôring og påvekst.

«Fisken er frisk og tilstanden i anlegget er god», heter det i oppdateringen.

Utvider – og vil utvide enda mer

Produksjonen drives i egne lokaler, hvor de i løpet av våren 2019 vil ta i bruk den andre oppdrettshallen på lokaliteten.

«I tillegg investeres det nå i nødvendig utstyr for å ivareta bedre vekstforhold for selskapets størfisk», heter det i meldingen.

Selskapet har avtale med grunneier om utvidelse av anlegget sitt med rundt 16 dekar utbyggbart areal, og vil bygge ut gjennom flere trinn.

Må hente mer penger

Første trinn krever investeringer på 20–25 millioner kroner – og innebærer hovedsakelig utvidelser av eksisterende lokaler.

Trinn to og tre, som innebærer utvidelse av lokaler og nytt utstyr, vil kreve 150–180 millioner kroner. For å finansiere dette planlegger selskapet å hente inn mer egenkapital, undersøke og søke muligheter for offentlig finansiering samt muligens ta opp lån.

Selskapet skriver at de venter å oppnå lønnsomhet i 2021.

Til nå har selskapet hentet inn rundt 18 millioner kroner gjennom flere emisjoner.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.