Det opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

«Fra 15. august skifter slakteri- og foredlingsvirksomheten navn fra Nils Williksen AS til SalmoSea AS. Merkevaren Williksen videreføres gjennom salgs- og eksportselskapet Williksen Export AS i Rørvik, som Williksen-familien etablerte da det ble klart at slakteri- og salgsvirksomheten skilte lag», heter det i meldingen.

IntraFish har tidligere skrevet om Williksen Export, som melder om en god start. Eksportselskapet satser særlig på Sør-Korea.

– Williksen er en merkevare som er kjent over hele verden, ikke minst i asiatiske markeder, og er uløselig knyttet til Williksen-familien. Det er naturlig og riktig at merkevaren følger familieselskapet, når salgs- og eksportvirksomheten er skilt fra slakteri- og foredlingsvirksomheten, sier Ståle Ramstad, daglig leder for Salmosea på Flerengstranda. Flengerstranda er stedet slakteriet ligger, noen kilometer utenfor Rørvik, nord i Trøndelag.

Kun navneendring

Virksomheten Salmosea videreføres på samme organisasjonsnummer som Nils Williksen AS.

I april tok de i bruk sitt nye prosessanlegg, som har en kapasitet på nær 200 tonn per skift. Selskapet eies av Midt-Norsk Havbruk (42,19 prosent), Salmonor (33,76 prosent) og Bjørøya (24,04 prosent). De tre selskapene er også Slamoseas viktigste kunder.

Williksen-familien er indirekte en stor eier av Salmosea, via sitt eierskap i NTS ASA, som eier Midt-Norsk Havbruk.

Slik er logoen til Salmosea, utviklet av lokale Nowa Designverksted. Foto: Salmosea