Nå melder Nordland politidistrikt at de 3. februar besluttet å avslutte søket etter den antatt omkomne mannen.

Politiet opplyser at det var to personer om bord i båten da den kantret. De to skal ha vært på jobb, og på vei tilbake til land da ulykka skjedde, trolig nordøst av Solværøyan.

Hovedredningssentralen koordinerte en redningsaksjon der en person ble hentet opp i live og sendt til sykehus for ivaretagelse.

Omfattende søk

Den andre personen som var om bord har ikke blitt funnet, tross omfattende søk på sjø og land.

– Det har vært gjort sonar-søk på havbunnen og strandsøk i området. Det har i hele perioden vært gjennomført en rekke søk etter den savnede – sist i helgen – et strandsøk i samarbeid med Røde Kors, opplyser Hege Viken, leder i Rana politistasjonsdistrikt, i en pressemelding.

Rutinemessig etterforsket

Politiet etterforsker saken som et arbeidsuhell i samarbeid med Arbeidstilsynet for å finne årsaker, og om noe kunne vært gjort annerledes fra arbeidsgiver for å ha forhindret den.

- Vi er godt i gang siden vi begynte etterforskningen umiddelbart, uttalte Linda Frønes Rømma til IntraFish i begynnelsen av januar.

Hun er politiinspektør i Nordland politidistrikt med kontorsted Mosjøen på Helgeland.

Rømma håper at de vil bli ferdig i løpet av første halvår, men kan ikke love det. Det er statsadvokaten som til slutt skal konkludere i saken.

Hadde sterkt håp

Den tragiske ulykken rammet Lovundsamfunnet sterkt, noe Lovundlaks også omtalte på sin facebook-side i tiden etterpå:

«Det er tøffe dager på Lovundlaks. På den ene siden er vi utrolig glade for at én av våre kollegaer kom fra kantringen med livet i behold. På den andre siden er det så uendelig tungt å måtte konstatere at én av oss har kommet bort på havet. Det å forholde seg til disse følelsesmessige ytterpunktene er brutalt, ikke bare for oss, men særlig for de to familiene som er involvert. Våre tanker går til de pårørende».

Selskapet har også uttrykt at de «har et sterkt håp om også å få sistemann hjem».