- Borgarting har avsagt en klar dom i ankesaken som Baard Johannessen gjennom sine to selskap reiste mot SinkabergHansen AS. Lagsmannretten slår enstemmig fast at Johannesens kombinasjonsmetode ikke skiller seg vesentlig fra metoder kjent fra før. Patentet er derfor kjent ugyldig, skriver selskapet i en pressemelding.

– Dommen er svært konkret og begrunnet i bevisvurdering. Vitneforklaringer fra fagpersoner er tillagt vekt, og disse underbygger klart at det er nærliggende for fagmannen, i dette tilfellet veterinærer, å kombinere ulike medikament gjennom den aktuelle praksisen. Med denne andre entydige avgjørelsen rundt retten til patent er det derfor lite sannsynlig at Høyesterett vil ta inn saken, sier advokat Ida Espolin Johnson, som representerte SinkabergHansen.

Hun mener også at SinkabergHansen i to instanser har gått i bresjen for næringa.

– Saken har prinsipiell betydning. Hva skal til for å inneha kommersiell enerett? I dette tilfellet for å benytte medikamenter som andre produsenter har utviklet. Med en annen avgjørelse ville denne saken fått betydelige konsekvenser for hele bransjen, sier hun.

– Behandlingen i både tingrett og lagmannsrett har vært svært grundig og uttømmende. Slik jeg oppfatter lagmannsretten, er det ingen grunn til å føre denne saken helt inn for Høyesterett. Vi gleder oss også over den siste avgjørelsen, og ser fram til endelig ro rundt disse spørsmålene, sier daglig leder Finn W. Sinkaberg i SinkabergHansen i pressemeldingen.