Statens vegvesen måtte stoppe 13 vogntog i Trøndelag på grunn av avrenning fra laks natt til onsdag. 12 av dem på Berkåk i Rennebu kommune.

– Man kan si at Berkåk luktet lakseoppdrett i natt, sier kontrolleder Morten Frantzen i Statens vegvesen til NRK.

To av de tretten sjåførene ble også anmeldt fordi de hadde blitt stoppet på grunn av avrenning for tredje og fjerde gang.

– Tilitersbøtter fylles på to minutter. Det er blodvann. Og det lukter. Sjåførene selv vil ikke tråkke i suppen og ha det med inn i bilen, forklarer Frantzen.

Bil som er stoppet på grunn av avrenning og blodvann på vei. Bildet er fra en kontroll tidligere i sommer. Foto: Statens vegvesen

Frykter dødsulykker

Alle sjåførene fikk midlertidig kjøreforbud.

– Jeg bare håper at det ikke skjer ei dødsulykke når dette fryser til is på vinterveiene, sier kontrolleder Morten Frantzen i Statens vegvesen.

Avrenning av blodvann fra vogntog er ulovlig og et «kjempeproblem» ifølge veimyndighetene.

Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, sier til NRK at situasjonen med avrenning har forverret seg; at det aldri har vært verre enn nå.

– Derfor har vi startet et samarbeid mellom sjømatnæringen og lastebilnæringen for å få til en standard som skal forhindre trafikkulykker og bedre trafikksikkerheten, sier han.

Les også:

Næringa vil ha slutt på avrenning fra vogntog og blodvann på veiene