– Vi er veldig fornøyd interessen og nivået på søkerne. Vi blir stolt av å se at så mange har lyst å komme til Nordlaks og til Vesterålen for å være med og forme fremtidens havbruksteknologi.

Det sier miljøkoordinator og prosjektansvarlig Bjarne Johansen via en epost til IntraFish.

Ulike stillinger

Totalt ble det utlyst elleve stillinger, en driftsleder samt to stillinger hver (to skift) med følgende stillingstittel:

  • Navigatør / operativ leder
  • Teknisk ansvarlig
  • Kokk/matros
  • Akvatekniker
  • ROV-operatør/tekniker

Fra hele Norge – og utlandet

– Her er det mange søkere med høy kompetanse, både nyutdannede og de med erfaring fra forskjellige bransjer som havbruk, maritim og offshore. Det er folk fra alle deler av Norge og fra utlandet, skriver Johansen.

De som blir ansatt vil få bli med til Kina, hvor enheten for tiden er under bygging hos CIMC Raffles.

– Vi går nå videre med intervjuer og begynner å ansette folk innen rimelig kort tid. Målet er at de fleste skal være på plass i Nordlaks-systemet på nyåret. Dermed kan de begynne å gjøre seg kjent med Havfarmen og være med på testing i Kina før den er helt ferdigstilt.

Nordlaks har tidligere opplyst at Havfarmen skal transporteres til Norge i januar/februar 2020, og at den skal kobles til lokalitet i Nordland i mai 2020, med første fisk inn i juni 2020.

Den første Havfarmen blir 385 meter lang og 59,5 meter bred. Den skal ligge utenfor Melbu i Nordland.

Omtrent slik blir den seende ut, Havfarmen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.