– Jeg gleder med veldig til å komme i gang. Jeg er ikke skapt for å sitte i ro. Vi har nettopp bygget nytt hus, og jeg hatt heldigvis hatt mye å gjøre med det den siste tiden, sier Angelvik til IntraFish.

Han skal i utgangspunktet begynne i den nye jobben 1. juni.

– Men det kan bli senere, avhengig av hvilket vedtak de fatter i Karantenenemnda. Jeg håper jeg kan begynne så snart som mulig, men vil naturligvis respektere ethvert vedtak fra nemda.

Angelvik begynte i regjeringsapparatet 16. desember 2015, først som rådgiver for Per Sandberg. I mai 2016 rykket han opp til statssekretær, noe han var frem til Frp gikk ut av regjering i januar 2020.

Digitalisering

Angelvik har bosatt seg i Børsa, mellom Trondheim og Orkanger. Han skal jobbe ved Ateas kontor i Trondheim.

– Det blir fantastisk gøy å komme tilbake til Trondheim, byen jeg har vokst opp i, og fortsatt få jobbe med havbruk, sier han.

I jobben skal han bidra til mer digitalisering av havbruksnæringen.

– Det handler om hva som finnes av løsninger, og hva som trengs. Jeg skal være med å gjøre at Atea beholder og forsterker sin lederrolle i dette fagfeltet. Det er løsninger innen fiskevelferd, lønnsomhet, bærekraft, sporing, forenkling og fôring, for å nevne noe.

Atea er ifølge egne nettsider et it-selskap med virksomhet i Norden og Baltikum. Totalt har de over 7.300 ansatte, og er dermed den tredje største leverandøren av IT-infrastruktur i Europa.

Konsernet hadde en omsetning på nær 35 milliarder kroner i 2018, og er notert ved Oslo Børs. I Norge har selskapet over 1.600 ansatte fordelt på 24 kontorer.