Selskapet vil også fortsette å fly med egne charterfly fra Asia.

– Her er det mye kapasitet for blant annet medisinsk utstyr, sier salgs- og markedsdirektør Peter Stangeland i Schenker AS til Moderne Transport. Han understreker at selskapet har solid kompetanse på global fly-charter.

Erna Solberg sa i helgen at de «stenger ned norske flyplasser». Det er i overført betydning – flyplassene vil fortsatt være åpne for varetransport, samt nordmenn som kommer hjem. Unntaket er noen små flyplasser som stenger helt.

Mest på passasjerfly

Moderne Transport skriver at rundt 65 prosent av frakten fra Europa til USA vanligvis går på vanlige passasjerfly.

Schenker har derfor satt inn et ekstra ukentlig fraktefly som skal fly rundturer til og fra USA fra torsdag 19. mars.

USA stenger også for Storbritannia

Forrige uke ble det kjent at USA stenger grensene sine for innreise fra de fleste europeiske land foruten Storbritannia og Irland, i første omgang for 30 dager.

En lakseeksportør sa fredag til IntraFish at han så på Storbritannia som en «livbøye» – da mye norsk laks tradisjonelt går på passasjerfly derfra. er også denne «livbøyen» stengt.

Lørdag ble det kjent at USA stenger for innreise også for personer fra Storbritannia og Irland. Varer kan fortsatt transporteres, men utfordringen er naturligvis at nesten ingen passasjerfly går (amerikanske borgere, og utenlandske borgere gift med amerikanere får komme hjem).