- Gladlaks fra Lerøy/NorgesGruppen markedsføres som et sunnere og mer bærekraftig fiskeprodukt av ekstra høy kvalitet. Men det er lite som tyder på at Gladlaksen er gladere, sunnere eller bedre enn annen laks. Etter vår mening er dette en salgskampanje som er mer villedende enn opplysende, skriver fagdirektør Gunstein Instefjord på Forbrukerrådets nettsider mandag.

Han mener at kampanjen får forbrukerne til å tro at det fortsatt er utbredt bruk av antibiotika i oppdrettsnæringen, og at annen laks fôres på store mengder palmeolje. I tillegg lovte Lerøy i 2014 ifølge Forbrukerrådet at all deres laks skulle være fri for palmeolje.

Gladlaks skal gis 25 prosent mer omega-3 enn bransjestandard.

- Men det opplyses ikke om hvilken betydning den ekstra omega-3-en har for innholdet av omega-3 i Gladlaks. Hvor mye mer omega-3 er det i denne laksen sammenliknet med annen laks, spør Instefjord.

Han konkluderer med at det ikke er grunnlag for å hevde at Gladlaks er gladere, sunnere og bedre enn annen norsk oppdrettslaks.

- Det er å føre forbrukerne bak lyset. Kanskje er det til og med en ganske så trist Gladlaks som ligger innpakket i en av NorgesGruppens butikker i dag, avslutter han.

IntraFish har mandag formiddag ikke fått tak i verken Lerøy Seafood Group eller NorgesGruppen for å kommentere Forbrukerrådets artikkel. Hele artikkelen kan du lese HER: http://www.forbrukerradet.no/forside/blogg/en-trist-laks